lørdag 8. november 2008

Luksus votter

LUKSUS VOTTER: Burde kansje ikke lagt ut oppskriften siden jeg tar imot bestillinger, men det får gå. Så kan jeg finne tilbake til oppskrifta her også. Har prøvd meg fram med VAMSE garnet fra Rauma siden jeg likte det så godt. Det går ca 3 nøster av 50gram. Og de er pjona - en gammel hekle teknikk. Her fins pjone kurs.
Disse blir også gode med Fritidsgarnet.

Størrelse 36/37 og (39/40)
- Legg opp 38 (45) masker med heklenål nå 6.
- Pjone ca 10 runder i bakre maske ledd.
- Pjone vidre i fremre maske ledd til arbeidet måler 13 cm.

- Øk til tommel: Øk en maske i 2 masker ved siden av hverandre. (Ved å ta ned i fremre og bakre del av maska.)Hekle rundt, men øk 1 maske i maska rett før den du økte på forrige omg. Hekle over 4 masker og øk 1 maske i maska etter.
- Stopp ca 4 masker før du kommer til tommel-økingen på neste omgang og hekle 10 (15) luftmasker. Ta ned i 11. (16.) maska fra første luftmaska.
- Pjone til over fingrene eller 15 cm fra tommel maskene på stor vott. Et par cm mindre på liten vott.

- FELL slik: Hekle 2 m sammen, pjone 3 m, 2 sammen - fortsett rundt. NESTE OMG: Ta 2 sammen, men bare 2 m mellom rundt omg. NESTE OMG: Ta 2 m sammen, men bare en m mellom. Ta så 2 og 2 sammen til alle er felt.

- Pjone TOMMEL: Pjone i de 10 (15) lm + 11 (16) lm og 2 i hver side. Pjone til det dekker tommelen eller ca 9 cm på stor vott.
- FELL som på votten, men begynn med 2 m imellom de 2 du tar sammen.

- TOV på 30/40 grader med vanlig vaskepulver og tøymykner. Tover mye med klær i maskina.
- Dander forskjellen på høyre og venstre vott når du skal tre tråden gjennom siste maska øverst på votten og etter toving. Pass på at du får en av hver før du tørker dem.
- Lykke til med gode og myke votter :-)

3 kommentarer:

anjahsh sa...

Endelig kan jeg også finne ut av dette. Tusen takk for at du ville dele oppskriften.

Anonym sa...

Jeg lærte meg å pjone for 4 år siden, og siden da har det blitt mange slike votter.

Men hva mener du egentlig med disse størrelsene?

Tone sa...

Så SNILL du er som deler med deg!!
Disse må jeg bare prøve, er mere glad i å hekle enn å strikke, så tror det kan være noe for meg. Moro å se på alt det fine du har laget, ha en fin søndag :-)